Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest danie obiadowe. Bardzo sycące i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15248
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15248
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowy zeszklić pokrojoną drobno cebulkę. Dodać ziemniaki rozdrobnione. Mogą być przeciśnięte przez praskę lub dobrze ubite. Chwile posmażyć. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Karkówkę pokroić na malutkie kawałeczki lub poszarpać. Pokrojone w plasterki pieczarki usmażyć na masełku. Dobrze odparować. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Na naleśnik nakładać porcję ziemniaków. Na ziemniaki pokrojone mięso i pieczarki. Zrobić pakiecik. Zawinąć dolny brzeg naleśnika do środka, następnie górny i boczne skrzydełka. Taki pakiecik zamaczać w rozbełtanych jajkach i smażyć na patelni, na oleju rzepakowym. Najlepiej kłaść składaną stroną do patelni i następnie obrócić. Pakieciki powinny być ładnie zapieczone, na złoty kolor. Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami.
Salsa ogórkowa: Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do ogórków dodać odsączony na sicie groszek zielony i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Dodać koperek, olej lniany, miód, sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Gotowe.