Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się , że nie wszystkie świeże, ugotowane ziemniaczki zjadamy od razu. Jakaś ich część zostaje w garnku. Co wtedy? Nic prostszego jak pokroić je w plasterki, posypać ulubionymi ziołami i odsmażyć na tłuszczu.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 102
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 41
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 94
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 102
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 41
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 94
Składniki
Jeśli chcemy zjeść odsmażane ziemniaki, faktem jest, że nie unikniemy ich gotowania. A więc do dzieła :) Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Słoninę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię, wysmażamy na skwarki, pod koniec smażenia dodajemy odrobinę cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażymy do zrumienienia cebulki. Wystudzone ziemniaki kroimy w plasterki, wrzucamy na tłuszcz, posypujemy przyprawami i podsmażamy na rumiano. Podajemy posypane koperkiem a obok stawiamy kubek kwaśnego mleka.
Smacznego.