Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Młode ziemniaczki z zsiadłym mlekiem i skwarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mleko wlej do słoika, odstaw w ciepłe miejsce na dobę lub dwie. W tym czasie powinno się już ściąć, a na jego wierzchu pojawi się warstwa śmietany.
Ziemniaki wyszoruj. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź. Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę. Włóż na rozgrzaną patelnię, usmaż. Koperek umyj, osusz, posiekaj.
Ziemniaki posyp skwarkami z boczku i koperkiem, podaj z zsiadłym mlekiem.Źródło: Chwila dla Ciebie