Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i błyskawiczna młoda kapustka na gęsto, z resztek po parzeniu główki na gołąbki. Prosta, tania i wyśmienita.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Przygotowanie składników Kapustę pokrój lub poszatkuj grubo - lub cieniej - jak kto lubi. Grzybki pokrój na małe kawałki (jeśli masz, jak nie to możesz dać parę pieczarek albo w ogóle nie dawać, ale z grzybkami kapusta jest dużo smaczniejsza i bardziej aromatyczna). Koperek drobno posiekaj.
Duszenie Kapustę, grzybki i koperek przełóż do garnka, podlej pół szklanki wody i duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Dodaj sól i mielony pieprz. Duś do miękkości (tak z 20 minut powinno wystarczyć). Przed końcem dodaj łyżkę masła. Jeśli potrawa jest za rzadka - odparuj wodę do właściwej konsystencji.
Podanie Taką kapustkę polecam i na ciepło jako dodatek do II dania, i na ciepło z pieczywem jako danie lub przekąskę, i na zimno - w każdym wydaniu smakuje znakomicie. Polecam.