Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wiosenna kapusta, która wspaniale smakuje z chlebem lub młodymi ziemniaczkami.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 256
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 256
Składniki
Kapustę posiekać, zalać wodą i wstawić do zagotowania. Gdy woda zacznie wrzeć odlać ją i nalać 2 szklanki wody dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wstawić na małym gazie. Dodać obraną i startą na tarce marchew. Dodać pokrojoną w talarki kiełbasę lub konserwę ze słoika i dusić do miękkości kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i koperek. Chwilę pogotować i dodać zasmażkę zrobioną ze smalcu i mąki.