Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta z kiełbasą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj. Przełóż do garnka. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Zalej wodą i gotuj ok. 30 minut.
Cebule oczyść, pokrój w piórka, pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w talarki. Rozgrzej masło i podsmaż kiełbasę z cebulą. Włóż pieczarki oraz koncentrat. Duś, mieszając, kilka minut.
Przygotowane przełóż do garnka z kapustą. Polej patelnię niewielką ilością gorącej wody i „smak” wlej do kapusty. Duś całość około 20 minut.
Jeśli kapusta jest jeszcze za gęsta, dolej trochę gorącej wody. Przypraw solą, pieprzem, chili, aby danie miało dosyć pikantny smak. Zamiast kiełbasy możesz użyć kawałek wędzonki, np. podgardla.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Takie jest życie