Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 275
Polecam.
Odsłon: 749
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36288
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 275
Polecam.
Odsłon: 749
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36288
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 424
Składniki
Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Trzeba pamiętać, że młoda kapusta bardzo zmniejsza swoją objętość. Ja odlewam wodę, kiedy się zagotuje i zalewam kapustę jeszcze raz świeżą. Nie należy przesadzać z wodą, aby kapusta nie była za rzadka.
Kiedy wszystko się zagotuje dodaje sól, pieprz, liść laurowy, pieprz cytrynowy i pozwalam kapuście zmięknąć. w międzyczasie duszę na oleju cebulę, a jeśli zdecydujemy się na wersję nie wegetariańską, to także pokrojona w kostkę kiełbasę. Gotowe wrzucam do garnka z kapustą.
Kapustę można zgęścić łyżką mąki rozmieszaną z zimną wodą, ale nie jest to konieczne. Ja zagęszczam w zależności od ochoty i tego, czy kapusta jest rzadka, czy gęsta sama z siebie. Pod sam koniec dodaję jeszcze posiekany koperek i kwaśną śmietanę.