Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 100
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 100
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut.
W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco. Smacznego!!!