Młoda kapusta - inaczej

Młoda kapusta - inaczej
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kolejny smak mojego dzieciństwa.

Składniki

  • 1 głowka młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • 2 łyżki koperku
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną kapustę i startą na grubych oczkach marchewkę.Dusić pod przykryciem.
    Żeby uniknąć przypalenia kapusty od czasu do czasu podlewamy małą ilością wody.

  2. doprawić solą i pieprzem.
    Na koniec dodajemy słodką śmietanę i drobno pokrojony koper.

Składniki
  • 1 głowka młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • 2 łyżki koperku
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki