Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda botwinka"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia
Warzywa obierz. Marchewki i pietruszkę pokrój w półplasterki, ziemniaki i seler w kostkę, botwinkę na cienkie plasterki (z liśćmi włącznie!). Warzywa wrzuć do garnka, dodaj przyprawy, wlej 2 litry wody. Gotuj 20-30 minut.
Mąkę rozrób z 15 ml wody i mlekiem. Wlej do zupy, dodaj sok z cytryny, gotuj 5 min. Przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie