Mleczne racuszki

Mleczne racuszki
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Meg
Szybko znikają z talerza

Składniki

  • Jajko
  • 300 ml mleka
  • 3/4 szklanki mleka w proszku
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Olej
  • Cukier puder

Przygotowanie

  1. Mąkę dokładnie przesiewamy z mlekiem w proszku i proszkiem do pieczenia. Jajko rozkłócamy z cukrem waniliowym i mlekiem. Mieszając, stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodajemy dwie łyżki oleju. Mieszamy.

  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta i smażymy racuszki na małym ogniu. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

Składniki
  • Jajko
  • 300 ml mleka
  • 3/4 szklanki mleka w proszku
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Olej
  • Cukier puder
Składniki