Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miseczki z pieczarkami i pomidorami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki, pomidory w kostkę. Na oleju podsmaż najpierw pieczarki, potem wrzuć pomidory i duś wszystko razem przez kilka minut. Przypraw, odstaw, by farsz ostygł. Ostudź. Posiekaj mąkę z margaryną, dodaj sól, jajko, śmietanę i zagnieć ciasto. Podsyp stolnicę mąkę i rozwałkuj je na grubość około jednego centymetra.
Dużą szklanką (większą niż normalna) wytnij krążki. Ułóż je na lekko natłuszczonej blasze. Na każdy nałóż trochę farszu. Piecz około 30 min w temp. 200°C. Podawaj na gorąco.
Porcje: 8 Przygot. 65 min, Cena 1,20 zł, Kalorie 390 kcal
Przepis przysłała Daria Rams z Obłazów RyterskichŹródło: Bella Relaks