Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś zapiekany na ostro w miodzie, ze szpinakiem i sosem smietanowym. Doskonale, szybkie i bardzo smaczne danie z niewielka iloscia skladników.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Swiezy szpinak odpowiednio przygotowac, zamrozony odmrozic, posolic i doprawic pieprzem cayenne, wlozyc do foremki. Filety lososia posolic i ulozyc na szpinaku. Cebule i czosnek posiekac, udusic w oleju, dodac smietane i ser smietankowy, doprawic do smaku. Miód polaczyc z posiekana papryczka chili, slodka papryka i podgrzac (nie gotowac!) nastepnie posmarowac nim lososia i delikatnie skropic szpinak. Wszystko zalac sosem smietanowym i posypac startym serem. Piec ok. 35 min. w temp. 185° C W miedzyczasie smarowac lososia resztka miodu. Podawac z ryzem lub ziemniakami.