Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowo-piwny indyk"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5019
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5019
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Indyka umyj, osusz. Pozostałe wymieszaj ze szczyptą pieprzu. Natrzyj mięso, owiń folią spożywczą, włóż na kilka godzin do lodówki. W tym czasie kilka razy indyka obróć.
Mięso odwiń z folii, ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop pozostałą na folii marynatą. Piecz około 50 minut w temp. 180°C.
W trakcie pieczenia polewaj powstałym z pieczenia sosem. Jeśli mięso zacznie się z wierzchu spiekać, przykryj je folią aluminiową.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie