Mintaj ze szpinakiem

Mintaj ze szpinakiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Nie ma jak smażona rybka :-)

Składniki

  • mintaj 4 płaty
  • panierka: jajko, bułka tarta
  • szpinak mrożony 1 opakowanie
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • czosnek 3 ząbki
  • masło 2-3 łyżki
  • pieprz biały
  • pieprz czarny
  • sól

Przygotowanie

  1. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę i kukurydzę. Całość doprawić białym pieprzem i solą. Mintaja posolić, posypać czarnym pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać ze szpinakiem. :-)

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 06 grudnia 2013
bardzo fajne towarzystwo dla rybki :)
BEATA1978 06 grudnia 2013
Dziękuję. To taki szybki, prosty obiadek :-)
Konto usunięte 06 grudnia 2013
Rybka + szpinak = bardzo zdrowy obiadek :)
Składniki
  • mintaj 4 płaty
  • panierka: jajko, bułka tarta
  • szpinak mrożony 1 opakowanie
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • czosnek 3 ząbki
  • masło 2-3 łyżki
  • pieprz biały
  • pieprz czarny
  • sól
Składniki