Mintaj zapiekany z tymiankiem

Mintaj zapiekany z tymiankiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Świeża ryba pieczona bez tłuszczu, pachnąca tymiankiem. Polecam!

Składniki

  • filety z mintaja 6 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • sól, pieprz czarny mielony
  • świeży tymianek 1/2 pęczka

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowaną kroimy w cienkie paseczki. Czosnek obieramy, każdy ząbek przecinamy na połowę, mieszamy z papryką.
    Warzywa solimy, posypujemy pieprzem, następnie rozkładamy na blaszce (ta z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową i posypujemy świeżym tymiankiem.

    Rybę płuczemy, osuszamy, solimy, oprószamy pieprzem i układamy na papryce. Na wierzch dajemy jeszcze trochę tymianku. Całość przykrywamy folią aluminiową, aby ryba nie wysuszyła się podczas pieczenia, zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.


    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 28 lutego 2015
Doskonała i aromatyczna rybka :)
BEATA1978 01 marca 2015
Dzięki Kasiu :)
Składniki
  • filety z mintaja 6 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • sól, pieprz czarny mielony
  • świeży tymianek 1/2 pęczka
Składniki