Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne, lekkie danie, w sam raz na wiosenny obiadek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.
Filet dzielimy na mniejsze kawałki, obtaczamy je w przyprawach i ziołach, układamy na każdym plasterek pomidora i cienki plasterek sera feta. Przyrządzamy rybę na parze, w mikrofali lub zapiekamy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym.
Rzodkiew ścieramy na tarce o dużych oczkach, przyprawiamy pieprzem bazylią i szczyptą ostrej papryki, dodajemy do niej resztę fety rozgniecioną widelcem. i mieszamy wszystko razem.
Wykładamy rzodkiew z fetą na talerz, na to wykładamy odcedzony ryż (dzięki temu, że ryż jest ciepły, feta pod spodem się roztopi- mniam!) i kawałki rybki. Talerz dekorujemy resztą pomidorka i wcinamy :)