Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w orzechowej panierce"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Składniki
Orzechy włoskie i laskowe posiekaj (ew. zawiń w ścierkę i rozkrusz tłuczkiem). Rozdrob nione orzechy wymieszaj z bułką tartą i szczyptą soli.
2. Filety z mintaja umyj, osusz. Natrzyj solą i pieprzem, pokrój na kawałki. Jajka roztrzep. Ryby panieruj w mące, jajkach, a na końcu w orzechach z bułką tartą. Filety usmaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu skrop sokiem z cytryny.
Potrawę podawaj z ziemniakami lub z ziemniaczanym purée, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty lub z kapusty pekińskiej.
Ryby możesz też upiec. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekaj 25 minut. Do panierki orzechowej możesz też dodać troszkę miodu.Źródło: Chwila dla Ciebie