Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minisznycle z pysznymi jarzynami"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 926
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 926
Składniki
Dzień wcześniej przygotuj warzywa: umyj i podziel: kalafior na różyczki, cukinię i marchewkę pokrój w plastry. Podduś lekko na rozgrzanym oleju.
Po ok. 4 minutach dodaj pogniecione igiełki rozmarynu. Dodaj cukier, podlej octem, dopraw solą oraz pieprzem.
Warzywa odstaw na 1 dzień, aby się lekko zamarynowały.
Sznycle opłucz, osusz, oprósz solą, pieprzem. Panieruj w mące, rozkłóconym jajku i w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Podaj na zimno, z dodatkiem duszonych, lekko marynowanych warzyw. Możesz serwować z pieczywem.Źródło: Świat kobiety