Mini roladki z kurczaka

Mini roladki z kurczaka
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: BM87
Roladki z kurczaka (indyka) nadziewane serem, pieczarkami lub czosnkiem są doskonałym pomysłem na szybki i smaczny obiad. Ponadto to solidna porcja białka. Danie jest lekkostrawne i pyszne. Przeważnie serwuję je z dodatkiem fasolki szparagowej lub zieloną sałatką na bazie awokado.

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka (lub po ½ filetu indyczego)
  • 2 plastry sera Gouda
  • 2 plastry sera Gouda
  • 2 plastry sera Gouda

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, obieramy z niepotrzebnych błon i każdy przecinamy na pół. Mniejsze kawałki ubijamy za pomocą tłuczka, aby uzyskać cienkie i płaskie powierzchnie.

  2. Filety solimy i obsypujemy odrobiną pieprzu. Po bokach każdego z nich układamy kawałki sera, a na serze - posiekany czosnek.

  3. Roladkę zwijamy w rulon od strony przykrytej serem. Na koniec dokładanie zlepiamy całość, aby zawartość nie wypłynęła podczas pieczenia (można użyć w tym celu wykałaczek).

  4. Gotowe roladki układamy na blaszce pokrytej folią aluminiową. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy z lekką sałatką.

  5. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 05 marca 2015
Pyszne i soczyste <3 No i jeszcze ta fasolka ,pycha! :D
BEATA1978 07 marca 2015
Wspaniałe :)
Składniki
  • 2 podwójne filety z kurczaka (lub po ½ filetu indyczego)
  • 2 plastry sera Gouda
  • 2 plastry sera Gouda
  • 2 plastry sera Gouda
Składniki