Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, zawsze szybko znikają zwłaszcza w towarzystwie dzieci
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
drożdze pokruszyć i rozrobic w niepełnej szkl cieplej wody i łyżeczka cukru, poczekac az zaczna pracowac. make przesiac, połaczyc z jajkiem, olejem, drozdzami, sola wg uznania. zrobic ciasto (ciasto jest ciagnace! mozna dodac odrobine maki jezeli bedzie zbyt wolne). poczekac do wyrosniecia. cebule obrac, drobno posiekac. czosnek rozgniesc w prasce i dodac do drobno posiekanej cebuli razem zeszklic na oleju. pomidory obrac, pokroic w drobna kostke. wrzucic do rondelka, dodac zeszklona cebule z czosnkiem, razem podgrzewac. dodac przyprawy, ziola i przecier. gotowac az do zgęstnienia. gdy ciasto wyrosnie formujemy z niego male placuszki dosyc cienkie, smarujemy przygotowanym wczesniej sosem, nastepnie dodajemy ulubione dodatki np szynka oliwki itp na koniec najlepiej polozyc ser zółty starty. piec w temp ok 200-250 st