Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inna niż zwykle
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1466
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 102
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 74
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1466
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 102
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 74
Składniki
Przygotowujemy rybę (u mnie mrożona)Przyprawiamy według uznania Wybijamy jajko i zamaczamy w niej dokładnie pangę Na osobnym talerzu mąkę(pół szklanki) mieszamy z migdałami(około 100 g) Następnie rybę namaczamy w migdałach i mące i staramy się jak najwięcej przykleić migdałów ,tu jest trochę zabawy ale warto Na nagrzaną patelnie wylewamy olej i delikatnie przekładamy otulona migdałami rybę Smażymy obustronnie
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masełka i wsypujemy resztę migdałów Podpiekamy je lekko i dokładamy łyżkę miodu:)
Gotujemy ryż według przepisu i łączymy go z migdałową papką:) PS: jest to dość słodka wersja obiadu ale pachnie niesamowicie i smakuje dobrze smaczności