MIESO Z NADZIENIEM.

MIESO Z NADZIENIEM.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagienkaaa
Mozna serwowac na cieplo i na zimno

Składniki

  • MIESO-Najlepiej od szynki,moze tez byc przerastane,np.karczek, ok.1 kg
  • mieso mielone-najlepiej mieszne, ok.pol kg.
  • boczek, kilka plasterkow cienkich
  • przyprawy, do smaku

Przygotowanie

  1. Mieso kroimy w jak najwiksze plastry i rozbijamy,nastepnie scisle,zeby sie laczyly z soba rozkladamy na blacie.Solimy,posypujemy papryka albo slodka,albo ostra w zaleznosci od upodoban,pieprzymy.Dodajemy boczek,ktory rozkladamy na miesie bbardziej na srodku,mozna boczek dac,ale mozna tez go nie dac,jesli ktos nie lubi.Rozkladamy mieso mielone doprawione,mozna do niego dodac czosnek.Zwijamy.Jesli trzeba spinamy wykalaczkami malymi.

  2. Pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej w piekarniku w temp.180-200 stopni ok.poltprej godziny do trzech.W razie potrzeby podlewamy ciepla woda lub delikatnym bulionem.

  3. Podajemy do drugiego dania,badz serwujemy jako danie niezalezne.

Komentarze do przepisu (7)

taureau 31 maja 2011
No to Jagienka wróciła, nie ma wątpliwości. I dobrze, więcej przepisów i odpuszczenie z forum. Tego się... Czytaj całość »
No to Jagienka wróciła, nie ma wątpliwości. I dobrze, więcej przepisów i odpuszczenie z forum. Tego się trzymaj :)
panka 01 czerwca 2011
A gdzie rowerki ?
Konto usunięte 01 czerwca 2011
HO,HO,HO mięso z mięsem .Brawo ,ładna fotka ,z jakiej to ksiązki?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • MIESO-Najlepiej od szynki,moze tez byc przerastane,np.karczek, ok.1 kg
  • mieso mielone-najlepiej mieszne, ok.pol kg.
  • boczek, kilka plasterkow cienkich
  • przyprawy, do smaku
Składniki