Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Gotowe mięso obsypać przyprawą wlać olej i wymieszać aby połączyło się w jedną całość
Mięso usmażyć na rumiany kolor następnie wlać dwie szklanki wody oraz wsypać suszoną włoszczyznę i nadal dusić do czasu wyparowania wody, po tym czasie wlać ostatnią szklankę wody i nadal dusić do wyparowania połowy jej, po tym czasie wkroić cukinię i dusić do miękkości mięsa oraz cukinii
Gotowe mięso podałam z ziemniakami oraz surówką z cebuli, ogórka i pomidora w śmietanie