Mięso wp.od szynki w ketchupie pod pieczarkami.

Mięso wp.od szynki w ketchupie pod pieczarkami.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszne połączenie mięsa pieczonego w ketchupie z pieczarkami.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso wp. od szynki około 1kg
  • pieczarki 50dkg
  • cebula 3szt
  • ketchup 200ml
  • smalec lub inny tłuszcz 2 łyżki
  • Pieprz ziołowy sól

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w cm plastry.Wymieszać z ketchupem i dać na 3 godz.do lodówki

    Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plasterki ,dodać peczarki grubo pokrojone i usmażyć.Doprawić do smaku.

    Mięso wyłożyć do formy i zapiekać w 200st,do jego miękkości.
    Pod koniec pieczenia wyłożyć na wierzch usmażone pieczarki i zapiec 10min.
    Przed podaniem można polać po wierzchu ketchupem w celu wzmocnienia smaku.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

Nevermore 26 listopada 2017
To jest super pomysł dla mnie, będę musiał po cichu zrobić na Andrzejki, może u dziadków xD Ale ciii, bo... Czytaj całość »
To jest super pomysł dla mnie, będę musiał po cichu zrobić na Andrzejki, może u dziadków xD Ale ciii, bo jeszcze wszyscy się dowiedzą ;)
GREGORHSPEED 26 listopada 2017
Mniam <3
Bellapi 27 listopada 2017
Pyszności :P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso wp. od szynki około 1kg
  • pieczarki 50dkg
  • cebula 3szt
  • ketchup 200ml
  • smalec lub inny tłuszcz 2 łyżki
  • Pieprz ziołowy sól
Składniki