Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać z frytkami i surówkami. Rewelacyjny smak!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w paski a następnie w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Wykładamy je na rozgrzany olej i lekko podsmażamy. Kukurydzę odsączamy. Mięso, pieczarki, kukurydzę, paprykę mieszamy razem. Wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki aby masa była lekko gęsta. Masę przyprawiamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką masę, formując placki tak jak placki ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.