Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do mięsa, wymieszaj z przyprawami i usmaż na patelni.
Kapustę poszatkuj i umieść w garnku z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją delikatnie. Następnie dolej około 1/3 szklanki wody, odrobinę octu i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw kapustę do smaku.
Gdy będzie gotowa, dodaj usmażone mięso mielone. Dokładnie wymieszaj i ewentualnie jeszcze raz dopraw.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Gotowy ułóż na środku talerzy. Wokół usyp wieniec mięsno-warzywny. Przed podaniem udekoruj pokrojonym szczypiorkiem.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV