Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone z parówkami i oliwkami"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14880
Polecam.
Odsłon: 474
Szybka i smaczna
Odsłon: 14880
Polecam.
Odsłon: 474
Składniki
Cebulę i natkę drobno posiekaj. Namoczoną bułkę odciśnij z wody, połącz z mięsem, jajami, cebulą i natką. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
Masę podziel na 3 części. Folię aluminiową posmaruj oliwą, ułóż na niej pierwszą warstwę mięsa. Następnie wciśnij dwie obrane parówki i pięć oliwek.
Całość przykryj mięsem i powtórz czynność. Nakryj ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknij brzegi zapiekanki, całość wygładź. Szczelnie owiń folią.
Piecz 75 minut w temperaturze 200° C. 10 minut przed końcem zwiń folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.Źródło: Na żywo