Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso mielone w bakłażanie"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
Składniki
Bakłażana pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Posyp solą i odstaw na 30 minut. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz i obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Kaszę kuskus przygotuj wg zaleceń producenta. Odcedź i połącz ją z mięsem. Na patelnię wlej olej i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę. Przestudź i połącz z masą mięsną.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij jajo i wszystko dokładnie wymieszaj. Na każdym plastrze bakłażana rozsmaruj 2 łyżki farszu i zwiń w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj olejem. Ułóż roladki i zapiekaj przez 40 minut w 180°C.Źródło: Na żywo