Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny tort na zimno"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
czas ok. 120 min; porcja – 370 kcal, cena 2,20 zł
Cielęcinę oraz filet z indyka (lub inny kawałek indyczego mięsa) opłucz pod bieżącą woda, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie przepuść przez maszynkę do mięsa razem z pozbawioną osłonki pasztetową.
Do rozdrobnionej w maszynce masy mięsnej wsyp łyżkę bułki tartej. Wlej dwie filiżanki mleka (po ok. 240 ml). Dodaj rozkłócone widelcem jajka. Masę starannie wyrób. W razie potrzeby dodaj więcej mleka lub bułki tartej.
Korniszony osącz z zalewy, odetnij końcówki, drobno poszatkuj. Dodaj do masy mięsnej razem z musztardą i łyżką drobno posiekanej natki. Masę starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Przełóż masę. Piecz ok. 60 min w temp. 180 st. Ostudź i dowolnie udekoruj.
<strong>Aneta Grzywna z Chełma</strong>Źródło: Świat kobiety