Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsny strudel"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Ciasto: podane (bez białka) zagnieć, dolewając w miarę potrzeby wodę. Ciasto odłóż, przykryj ściereczką.
Farsz: mięso zmiel, dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, przypraw. Cebulę pokrój w piórka, marchewkę w kostkę. Podsmaż razem na oleju. Dodaj mięso, podsmaż. Przypraw do smaku.
Ciasto cienko rozwałkuj. Rozłóż farsz, brzegi załóż do środka, zwiń. Strudel ułóż na natłuszczonej blasze, posmaruj białkiem. Piecz 45 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,70 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie