Mięsny sos do spaghetti'

Mięsny sos do spaghetti'
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Smak wyborny ,serdecznie polecam nie tylko do makaronu ,również sprawdzi się z ryżem lub pieczywem:) Wyśmienite danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 500g mielone z indyka
  • 500g pieczarek ,1 czerwona papryka ,1/2 papryczki chili
  • 1 łyżeczka zioła dalmatyjskie,1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 500g sosu do spaghetti
  • 2 cebule ,masło łyzka
  • pieprz i sól do smaku
  • 500g makaron spaghetti

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodac pieczarki i papryczki pokrojone w koske i również zeszklić .
    Dać mięso mielone i cały czas mieszając by nie było grudek zasmażyć.
    Wspypać paprykę słodka oraz zioła dalmatyńskie.
    Na końcu wlać sos do spaghetti,zagotowac i doprawić do smaku pieprzem i solą.

    Ugotować makaron wg.przepisu,nałożyć na talerze.
    Wierzch makronu udekorować mięsem z przyprawami.
    Posypać startym żółtym serem.

  2. Smacznego!

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 26 listopada
Male zmiany a sos od razu zrobil sie jeszcze smaczniejszy no i lzejszy!
Nevermore 26 listopada
Z takim sosikiem, to wszystko smakuje wybornie :)
Docherro 28 listopada
Jasne ,taki sos do kaszy czy ryżu też pasuje...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500g mielone z indyka
  • 500g pieczarek ,1 czerwona papryka ,1/2 papryczki chili
  • 1 łyżeczka zioła dalmatyjskie,1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 500g sosu do spaghetti
  • 2 cebule ,masło łyzka
  • pieprz i sól do smaku
  • 500g makaron spaghetti
Składniki