Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne rozmaitości"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Żeberka opłucz starannie pod bieżącą wodą, podziel na porcje. Marchewki oczyść, pokrój w plasterki. Obierz kawałek selera, pokrój na małe kawałki. Por opłucz, poszatkuj drobno. Warzywa i mięso włóż do garnka. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę, liść laurowy oraz 4 ziarna pieprzu.
zalej 2 litrami wody. Wsyp łyżeczkę soli. Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem około 2 godziny. W osobnym naczyniu ugotuj według przepisu na opakowaniu makaron, odlej go na sicie.
Zieloną fasolę lekko rozmroź, pokrój na kawałki. Ugotowane żeberka wyjmij z wywaru, przestudź. Obierz mięso z kostek. Do wywaru wrzuć fasolę. Gotuj 10 minut. Dodaj osączoną z zalewy fasolkę perłową i kiełbaski. Ogrzewaj 5-8 min. Danie dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z makaronem i mięsem z żeberek, ozdób ziołami.
porcje, czas ok. 170 min; porcja – 680 kcal, cena 6 zł.
Klasycznym dodatkiem do pochodzącego z kuchni niemieckiej dania są szpecle: kluseczki z mąki, jajka oraz wody, podobne w smaku do zacierek.Źródło: Świat kobiety