Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne pulpety w zupie jarzynowej"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 310 kcal, cena 2,80 zł
Piersi oczyść, opłucz, pokrój, a potem zmiel. Do masy dodaj łyżkę posiekanej natki, 2 dag startego parmezanu, jajko oraz 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Wyrób masę, dosypując w razie potrzeby bułkę tartą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Z masy formuj niewielkie pulpety. Ułóż je na blasze i piecz 8-10 min w 190 st. Cebulę obierz i posiekaj razem z pozostałym czosnkiem. Zrumień na łyżce rozgrzanego oleju, zalej rosołem, zagotuj. Dodaj obrane i oczyszczone marchewki oraz posiekaną kapustę. Gotuj około 15 minut.
Zielone warzywa (groszek, fasolka, szparagi) oczyść lub osącz z zalewy, dodaj do zupy. Gotuj 20 minut.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Podawaj razem z upieczonymi pulpetami i ugotowanym makaronem. Posyp 3 dag startego parmezanu.Źródło: Świat kobiety