Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne ptysie z kapustą"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1625
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1625
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Składniki
Ciasto: margarynę pokrój, włóż do rondelka, wlej 2 szklanki wody, zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie mieszając. Ostudź. Ciasto ucieraj, dodając jajka i proszek. Uformuj ptysie, piecz 30 min w 200°C. Ostudź, przekrój na pół.
Farsz: mięso, cebule i czosnek pokrój, usmaż na oleju. Ostudź. Kapustę ugotuj, ostudź. Zmiel z mięsem i warzywami, przypraw. Farszem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie