Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne pieczarki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Składniki
Pieczarki namocz w zimnej wodzie. Delikatnie wyszoruj szczoteczką i wytrzyj papierowym ręcznikiem. Odetnij nóżki, wydrąż środki. Mięso i boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj.
Rozgrzej patelnię. Najpierw obsmaż boczek, następnie wrzuć mięso i cebulę. Smaż ok. 3 min.
Wymieszaj miód z octem i sosem sojowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Nafaszeruj pieczarki przygotowanym mięsem z boczkiem i cebulą. Zalej całość sosem. Upiecz grzyby na grillu.Źródło: Kurier TV