Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny pomysł na kotlety mielone.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 604
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 52
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 772
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 604
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 52
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 772
Składniki
Fasolę płuczemy i gotujemy na półtwardo. Osączamy i studzimy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na niewielkie części. Z każdej formujemy placek, układamy na niej fasolkę i zlepiamy na kształt palucha.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Obsmażamy paluchy na rumiano. Przekładamy do garnka, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy na małym ogniu ok. 30 min. Sos doprawiamy i zagęszczamy mąką. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Podajemy z ugotowaną fasolką i kopytkami.