Mięsne cupcakes

Mięsne cupcakes
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: FoodSafari
Ten przepis to kreatywne podejście do pozostałych z obiadu ziemniaków i mięsa rosołowego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Masa ziemniaczana:
    Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy roztopione masło, śmietanę, jajka oraz startą gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy.

  2. Masa mięsna:
    Mięso mielimy tak jak na pasztet, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

    Do foremek na muffinki wykładamy warstwę mięsa następnie warstwę groszku i marchewki, przykrywamy kolejną warstwą mięsa. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.

  3. Muffinki wyjmujemy z pieca i na każdą z nich za pomocą szprycy wyciskamy rozetkę z masy ziemniaczanej. Ponownie zapiekamy przez 10-15 minut, aż ziemniaki się zarumienią.


    Tak zrobione babeczki mięsne smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.

Składniki
Składniki