Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsna tarta z porami oraz marchewką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
na spód zagnieć. Ciasto owiń folią, włóż do lodówki na ok. pół godziny. Pory oczyść, marchewki obierz. Warzywa umyj, pokrój w plasterki.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pory oraz marchewkę. Dołóż mielone mięso. Smaż razem 5 minut. Potem podlej bulionem wymieszanym z koncentratem. Duś 15 minut na małym płomieniu.
Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep formę wyłożoną pergaminem. Piecz ok. 15 minut w temp. 190 st. Mięsną masę pod koniec duszenia przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dodaj posiekane oregano oraz pokruszony owczy ser.
Farsz rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Żółty grubo ser zetrzyj, wymieszaj z mlekiem. Polej tym wierzch tarty. Piecz ją jeszcze 40 minut w temp. 190°C.Źródło: Naj