Mielony z papryką, ziemniaki, fasolka i mizeria.

Mielony z papryką, ziemniaki, fasolka i mizeria.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kotlet mielony z czerwoną papryką podany z duszonymi pieczarkami z cebulą, szparagową fasolką, mizerią z ogórków oraz ugotowanym ziemniakiem z wody posypanym koperkiem.

Składniki

  • wieprzowe mielone mięso z łopatki 70 dag
  • jajko kurze 2 szt.
  • bułka tarta 1/2 szklanki (szklanka 250 ml)
  • czerwona papryka 1 szt.
  • pieczarki 70 dag
  • cebula 2 szt.
  • masło do smażenia pieczarek
  • tłuszcz do smażenia kotletów
  • ziemniaki 7 szt.
  • ogórki 6 szt.
  • naturalny jogurt 6-7 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek suszony do smaku
  • majeranek 1 łyżka
  • koperek do posypania

Przygotowanie

  1. Wymyte, pokrojone pieczarki kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w kostkę. Cebulę razem z pieczarkami smażymy na maśle, doprawiamy suchymi przyprawami do smaku. W między czasie doprawiamy mielone mięso przyprawami wbijamy jajka i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Z mielonego mięsa formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy obrane, w całości ziemniaki. W między czasie gotujemy szparagową fasolkę oraz robimy z ogórków i jogurtu mizerię. Usmażone kotlety podajemy z duszonymi pieczarkami, ugotowaną fasolką szparagową, mizerią z ogórków i ziemniakiem z wody posypanym koperkiem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 29 października
Pyszne danie:)
fafiatko 02 listopada
Pyszne dodatki do mielonego!
Składniki
  • wieprzowe mielone mięso z łopatki 70 dag
  • jajko kurze 2 szt.
  • bułka tarta 1/2 szklanki (szklanka 250 ml)
  • czerwona papryka 1 szt.
  • pieczarki 70 dag
  • cebula 2 szt.
  • masło do smażenia pieczarek
  • tłuszcz do smażenia kotletów
  • ziemniaki 7 szt.
  • ogórki 6 szt.
  • naturalny jogurt 6-7 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek suszony do smaku
  • majeranek 1 łyżka
  • koperek do posypania
Składniki