Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z młodymi ziemniakami i surówką z pomidorów.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę, wymyte pomidory kroimy w plasterki,dodajemy sól,pieprz ziołowy i 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany. Wszystkie składniki mieszamy, wstawiamy do lodówki. Mięso doprawiamy solą, pieprzami, czosnkiem i majerankiem, wbijamy jajka i wyrabiamy.
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy w gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki. ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy. usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów. Smacznego!!!