Mielone zraziki w jarzynach

Mielone zraziki w jarzynach
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Proste i smaczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odciśnięta bułkę,dodac jajko,sól,pieprz i majeranej.Dokładnie wyrobić

  2. Włoszczyzne umyć,obrac i zetrzec na tarce do jarzyn,pora pokroić w plasterki,wlać trzy szklanki wody i zagotować,wrzucic ziele i listek.

  3. Dodac oliwę i wilgotnymi dłonmi formowac podłuzne ,nie za duże zraziki,włozyc je do warzyw i gotowac je na wolnym ogniu ok.30 minut

  4. Pod koniec dodać koncentrat i pokrojona w kostke paprykę.Jeszcze chwile pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką i bazylią.

  5. Zraziki dobrze smakują z kaszą gryczaną ale mozne je równiez podać z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze do przepisu (5)

paskudna2206 12 sierpnia 2010
Dziękuję za podpowiedź na sobotni obiad:)ma Pani świetne przepisy:)smakują mnie i mojej małej rodzince:)Pozdrawiam
moniaaaa 12 sierpnia 2010
lubie takie swojskie zarcie:) i znowu do ulubionych:))
wioleta333 13 sierpnia 2010
z kaszą gryczaną takie zraziki pycha....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki