Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z słodkim oraz troszkę kwaskowym nadzieniem :)
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 206
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 206
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju, ostudź.
Mięso przełóż do miski, dodaj przesmażoną cebulę, majeranek, bułkę tartą i jajko. Wyrób na jednolitą masę i dopraw solą oraz pieprzem.
Uformuj kulki, wkładając do każdej po jednej śliwce, a następnie każdy z kotlecików owiń boczkiem.
Kotleciki obsmaż z każdej strony i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.