Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Pokrojoną dużą cebulę usmażyłam na rumiano na smalcu ze skwarkami. w wersji wegetariańskiej można przejść na olej.
Ziemniaki miałam ugotowane z poprzedniego obiadu, tylko pokrojone w grubą kostkę i ugotowane w osolonej wodzie. Powinny pozostać w kawałkach. Dodałam cebule ze skwarkami, posiekany szczypior, sól i pieprz, jajo i bułkę tarta o podobnej objętości. dodałam jeszcze bryndzy dla wyrazistego smaku ale dobre są też bez sera. Uformowałam mielone, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.
Świetnie smakuja z sosem czosnkowym. Smacznego :)