Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z warzywami w złocistej panierce"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Czas przygotowania: około 40 minut
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, posiekać. Mięso wymieszać z 1 jajkiem, cebulą i odciśniętą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotletów. Ziemniaki obrać, opłukać, grubo zetrzeć.
Pozostałe jajko rozbić, oddzielić żółtko od białka. Białko wymieszać z musztardą i startymi ziemniakami. Przyprawić solą. Frykadelki zanurzyć w roztrzepanych żółtkach. Oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na oleju 8 minut z każdej strony.
Pory oczyścić, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, umyć, pociąć w plastry. W garnku zagotować 400 ml posolonej wody. Włożyć warzywa. Gotować je 10 minut. Dolać śmietanę. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać do mięsa. Gotowe danie udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco