Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety z dodatkiem rozgrzewającego cynamonu i imbiru obtoczone w sezamie. Polecam zarówno na obiad, do kanapek jak i ciepłą przekąskę na imprezę!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 99
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 99
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Cebulę kroimy w plastry, lekko solimy i podsmażamy na patelni do zbrązowienia. Mięso razem z podsmażoną cebulą mielimy, dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko. Czosnek drobno siekamy i ucieramy w moździerzu z solą, pieprzem, chili, szczyptą cynamonu i imbiru. Taką mieszankę dodajemy do mięsa i wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety mielone i obtaczamy je w ziarnach sezamu z rozmarynem. Smażymy na patelni do zbrązowienia. Możemy podawać jako burgery z cebulką, ogórkiem i dużą ilością szczypiorku. Musztarda lub dip jogurtowy opcjonalnie- my lubimy!