Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z serową niespodzianką"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Bułkę rwę na kawałki, zalewam mlekiem i odstawiam. Gdy całkiem namięknie, przekładam ją na sitko i starannie osączam. Mięso przekładam do miski, dodaję do niego bułkę. Wbijam jajko. Natkę pietruszki płuczę, osuszam i drobno siekam, wsypuję do skład ników w misce. Przyprawiam solą i pieprzem, wyrabiam.
Camembert kroję w trójkąciki. Nabieram po porcji mięsa, formuję z niej placuszek wielkości dłoni. Układam kawałek sera i zalepiam, tworząc klops. Panieruję w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju.Źródło: Tina