Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z pomidorami i rodzynkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso, przesmażyć mieszając. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
Pomidory sparzyć, obrać, pociąć w kostkę. Paprykę dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę lub w paski. Na oleju przesmażyć paprykę, dodać pomidory, ocet balsamiczny, posypać imbirem i cynamonem.
Dodać bulion i przecier, wymieszać. Połączyć z mięsem, zagotować, dodać rodzynki, doprawić.Źródło: Twoje Imperium