Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone z niespodzianką w środku. Dodatek ogórków konserwowych "nawilża" mielone od środka nadając im kwaskowy posmak.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Czerstwą bułkę zalewamy letnim mlekiem i odstawiamy na 20 min. Następnie bułkę odciskamy z mleka i dodajemy do mięsa mielonego /najlepiej mieszanego wołowo-wieprzowego/. Dodajemy także jajka, startą na tarce jarzynowej cebulę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Ogórki konserwowe kroimy na kawałki - ich wielkość zależy od wielkości klopsików. Porcje mięsa mielonego rozkładamy"plackiem" na wilgotnej dłoni, układamy na nim kawałek ogórka konserwowego i formujemy klopsika z ogórkiem w środku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mielone na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z surówką i ziemniakami lub jako dodatek do kanapek.