Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z mintaja"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
20 min • Porcja 125 kcal • Przepis na 4-6 porcji, 80 gr za porcję
Mięso ryby rozmrażam i mielę w maszynce do mięsa. Kajzerkę moczę w mleku, odciskam i dokładnie mieszam z rybą.
Obieram cebulę, siekam ją i podsmażam na maśle (do czasu, aż się zeszkli).
Do ryby dodaję cebulę, zmiażdżony czosnek, jajko. Całość doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do ryby i wyrabiam na jednolitą masę.
Formuję kotlety, obtaczam je w bułce tartej, smażę na oleju na złoty kolor z każdej strony. Podaję z ziemniakami i surówką.
<strong>Małgorzata Łątka z Burzyna</strong>Źródło: Kobieta i życie